Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Έρωτας για άλλη μία φορά



Καλησπέρα καλά μου και γλυκά αναγνωστάκια...! Περαστικά στον ανώνυμο αναγνώστη =)! Ξανά εδώ μελετάμε τον έρωτα !!! Πρόσφατα, (λέμα τώρα) είχαμε αναλύσει την σύστησή του, αλλά σαν συναίσθημα είναι πολύ παράξενο, γεμάτο, ρηχό μα και βαθύ! Στην ουσία ξυπνάει κάθε συναίσθημα καλό ή κακό. Τα καλά υποκινούνται από την φιλία και τα κακά από το πάθος. Περίπου τουλάχιστον ;)
Μιλάμε για ένα ασυναγώνιστο ψυχικό σκαμπανέβασμα. Από την απόλυτη χαρά στην απόλυτη θλίψη, από την αμφιβολία στη σιγουριά και απ’ την εμπιστοσύνη στη ζήλεια! Νιώθεις ακόμα και πράγματα που δεν είναι του χαρακτήρα σου (όπως ζήλεια). Επίσης τα περισσότερα δεν έχουν καμία λογική υπόσταση, ίσως να’ ναι και καθαρά απόροια σκέψης και άστοχων και «τρελών» υποθέσεων.
Για παράδειγμα, έχει αργήσει να τηλεφωνήσει το άλλο πρόσωπο 10 λεπτά από το προκαθορισμένο, αλλά εσένα σου φαίνεται αιώνας, άρα και τραγικό. Λογικό θα μου πεις φίλε μου, το περίμενες ώρες, ίσως και από την ώρα που ξύπνησες αυτό το τηλέφωνο! Μάλιστα, κάνεις και σενάρια, που πιθανώς οδήγησαν το άλλο πρόσωπο σε αυτή την συμπεριφορά...(!) (ενώ ας πούμε αν στο έκανε ένας φίλος σου, το πολύ πολύ να τον έβριζες που σε ξέχασε χωρίς να πολυνοιαστείς όμως!!!) χαχα τι αστείο..τραγελαφικό θα έλεγα και εκεί μέσα στα νεύρα, την στεναχώρια, την ζήλεια, την μανία για εκδίκηση και ότι άλλο, χτύπάει το άτιμο το τηλέφωνο (άσε την Βίσση να λέει ότι δεν χτυπάει...εμένα θα ακούς εσύ!) και μονομιάς φίλε μου η έκφραση σου αλλάζει...έλα μη γελάς...ότι και να λες, ξέρω ότι σου έχει τύχει, μη κοιτάς αλλού...ΤΟ ΞΕΡΩ!!! (τώρα χαμογελάς σαν χαζό ε...χιχιχι)Και έπειτα παίρνεις αυτό το αγγελικό ύφος, ξεχνάς τα πάντα και πλέεις σε πελαγη ευτυχίας!
Όλα αυτά μέχρι να το κλείσεις... τότε πάλι σκοτεινιάζεις, γιατί ποτέ δεν σου φτάνει αυτή η επαφή. Και δώστου πάλι από την αρχή το σκηνικό! Φυσικά το ίδιο συμβαίνει με το κάθε τι, μπορεί ας πούμε να γκρίνιάζεις για βλακείες! Για πράγματα που υπό άλλες συνθήκες ούτε καν θα τα σχολίαζες! Απλώς επειδή μέσα στο θολωμένο σου μυαλό (μα καλά τι έχω πάθει με τα τραγούδια σήμερα!) τα βλέπεις όλα ιδανικά και κάθε τι λιγότερο...σε εκνευρίζει! (καταλαβαίνεις τώρα ότι δεν είμαι γκρινιάρα???απλώς λέω τι αισθάνομαι και δε μ΄ αρέσει να συμβιβάζομαι σε ότι έχει να κάνει με αυτούς που θεωρώ ξεχωριστούς...Συγγνώμη φίλοι μου για που έχω ξεφύξει από το θέμα, αλλά μια και το θυμήθηκα, το είπα και αυτό!)
Μοιάζει αδιανόητο, και όμως δεν είναι σπάνιο!Θα το χαρακτήριχα παρανοϊκό, αλλά όπως έχουμε ξαναπεί, ΕΡΩΤΑΣ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ! Τι να πεις φίλε και αναγνώστη?! Η λογική χάνεται όταν νιώθεις όλα αυτά! Για να σου πω και την πάσα αλήθεια...δεν έχω ιδέα αν ο έρωτας νικάει την λογική ή αν απλά την ξεγελά και την κοιμίζει για λίγο, ή αν στα αλήθεια ακόμα και η τόσο τέλεια λογική υποκλίνεται μπροστά στο μεγαλείο ΤΟΥ!
Πάντως θεωρώ δεδομένο ότι στο μυαλό του ερωτευμένου η λογική είναι φανερά απούσα...ΑΠΛΑ..Δεν ταιριάζει στο pH βρε αδερφέ! Τα άτομα είναι δέσμια όλης αυτής της δίνης συναισθημάτων, όπου ο χρόνος και οι λέξεις χάνουν την σημασία τους, και όλα κυλούν σε άλλους ρυθμούς και με διαφορετικές προτεραιότητες!
Ο έρωτας σε φτιάχνει σε κάνει θεό (για μία εβδομάδα και βάλε, όχι τίποτα άλλο να μη έχει και παράπονα ο κινηματογράφος ότι λέω μόνο ατάκες τραγουδιών!) σε κάνει να ζεις τα πάντα, ενώ είσαι στο τίποτα μπορεί ακόμα και να σε ολοκληρώσει!!
Ξανα-συμπέρασμα...ερωτευτείτε...κάνει κρύο...καιρός για...(ανάλογα τα γούστα πάντα!) δύο!
Φιλιά φίλοι μου θα τα πούμε σύντομα, ελπίζω!

2 σχόλια:

  1. Μου αρεσει πολυ ενα αγορι που βοηθαει τη μαμα του γιατι εχουν μια κρεπερη και εκει τον γνωρισα αυτος φτιαχνει τις κρεπες κτλ...Καταλαβα οτι με κοιταζει χαμογελαστα και οταν με ρωτησε κατι καταλαβα οτι πρωτα χαμογελασε ή γελασε και μετα ειπε αυτο που ηθελε να πει..Δεν ξερω αν αυτα που ειπα....μπορει να εννοουν κατι...αλλα πραγματικα μου αρεσει τρομερα πολυ και με κοιταει συνεχεια με χαμογελαστο βλεμα τι να κανω???

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γεια σου Ελίνα! Το ότι είναι χαμογελαστός και ευγενικός δεν σημαίνει απαραίτητα ότι του αρέσεις μπορεί να το κάνει επειδή είναι ο χαρακτήρας του, επειδή είσαι πελάτισσα, επειδή του είσαι συμπαθής (εκτός ερωτικού) ή επειδή είσαι και εσύ πρόσχαρη την ώρα της συναλλαγής. Αυτό αποτελεί κάτι πολύ μικρό για να κταλάβεις αν σε βλέπει ερωτικά.

      Προσπάθησε την επόμενη φορά που θα πας εκεί να πιάσεις κουβέντα και αν μάθεις πράγματα γι αυτόν (σχολείο, ενδιαφέροντα κλπ). Γενικά δοκιμασέ το κανά δυο φορές. Αν ενδιαφέρετε κι εκείνος θα σου ζητήσει κάπως να κρατήσετε επαφή.

      Καλή επιτυχία!

      Διαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)