Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Αδελφές Ψυχές



Καλό φθινόπωρο αναγνωστάκια μου…μου λείψατε πολύ!! Αλλά πέρασα ένα πολύ όμορφο καλοκαίρι, ελπίζω και εσείς το ίδιο!!! Ας ξεκινήσουμε με ένα θεματάκι νοσταλγικό και καλοκαιρινό, αφού είμαι σίγουρη ότι πολλοί από εσάς θα βρήκατε έρωτες ένα σωρό…
Υπάρχουν πολλοί τρόποι να μοιάζεις με έναν άνθρωπο. Εσωτερικά, εξωτερικά, σε απόψεις ή στάσεις ζωής. Άλλοτε είναι συνηθισμένο, όπως ο μπαμπάς που μοιάζει με την κόρη του και άλλοτε πιο ασυνήθιστο όπως ο τρόπος σκέψης δύο φαινομενικά αταίριαστων ανθρώπων.

Σίγουρα, λοιπόν, το να μοιάζεις με κάποιον σε εσωτερικό επίπεδο και δη στον τρόπο σκέψης και κατανόησης της πραγματικότητας είναι αναμφισβήτητα, ένας συνδετικός κρίκος διόλου ευκαταφρόνητος. Στοιχείο, μάλιστα, που θεωρώ ότι σε βγάζει από πολλές στιγμές αμηχανίας, σε γλιτώνει από συνήθη ασυνεννοησία και καταλαγιάζει τις άλλες (όποιες) διαφορές. Βέβαια σε στιγμές έντασης μπορεί να είναι και καταστροφικό, αφού τα άτομα πολεμούν με τον ίδιο τρόπο και μάλιστα ξέρουν πού να χτυπήσουν. … Αλλά ας (ελπίσουμε και ας) επικεντρωθούμε στις ενωτικές δυνάμεις αυτού του δεσμού.

Στην ουσία αναφέρομαι σε όλα εκείνα τα μικρά ή μεγάλα πράγματα , που κάνουμε μόνο εμείς από το περιβάλλον μας (πχ.η πολύ καλή οργάνωση, το καλό γούστο, η φαντασία ή ό,τι άλλο), Οτιδήποτε δηλαδή μας καθιστά ξεχωριστούς στον κύκλο μας. Όλοι μας ξέρουν με αυτά τα χαρακτηριστικά, αλλά κανείς δεν τα έχει στο βαθμό που τα έχουμε εμείς, ούτε συμπεριφέρεται όπως εμείς. Σας πληροφορώ αναγνωστόπουλά μου, ότι εκεί έξω υπάρχουν copy-paste μας με παρόμοιο χαρακτήρα, ίσως διαφορετικές εμπειρίες, αλλά κοινό τρόπο σκέψης.

Εδώ ξεκινά η ΕΡΕΥΝΑ! Πρόσφατη εμπειρία αποδεικνύει ότι τα φαινόμενα απατούν (μην τα παντρευτείτε ΠΟΤΕ!) … Έτσι άτομα ΦΑΙΝΟΜΕΝΙΚΑ (το τονίζω) αταίριαστα, σε χαρακτήρα, προτιμήσεις κτλ μπορεί να είναι τελικά copy-paste…!!!Πιθανόν όλοι να απορούν πως τα βρίσκετε ή να πιστεύουν ότι η επαφή σας θα είναι κενή ουσίας. Αντίθετα, τα δύο άτομα που διαθέτουν αυτόν το δεσμό (του copy-paste…) δεν λαμβάνουν καν υπ’ όψην τους αυτά που νομίζουν οι άλλοι. και τελικά οι «υπόλοιποι» δυσπιστούν μπροστά στην λαμπερή πορεία των δύο. Με άλλα λόγια υπάρχει μια αίσθηση επαφής και γνώσης πέρα από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά, βιώματα, κοινωνικούς συμβιβασμούς ή απόψεις. Είναι η πεποίθηση ότι το άλλο πρόσωπο ό,τι και αν του πεις θα σε καταλάβει πιο καλά από τους περισσότερους. Είναι μία ανεξερεύνητη και σπάνια εμπειρία που όμως αν και έντονη, δε σε τρομάζει, σου εμπνέει ασφάλεια και πάθος να την διερευνήσεις.

Παράλληλα , πολύ εύκολα υπάρχει εμπιστοσύνη, βαθιά και σταθερή, και τα πρόσωπα νιώθουν σα να συμπληρώνει το ένα το άλλο. Φυσικά η συμπάθεια είναι έντονη εξ αρχής, μάλλον λόγω διαίσθησης (δεν μπορώ να βρω κάτι πιο ικανοποιητικό σαν εξήγηση!). Κατά συνέπεια, η ανάπτυξη σχέσεων γίνεται σχεδόν αναπόφευκτη. Ακούσια ή εκούσια παρά τα κυρτήματα των καιρών (που λέει και ένας … φίλος … ;) )είτε θα γίνουν πολύ καλοί φίλοι, είτε σύντροφοι (και δεν εννοώ στο Κόμμα!) … είτε και τα δύο (ποιος θέτει όρια ;!).

Ενδεχομένως, αυτό στο οποίο αναφέρομαι να είναι μία μορφή αδελφών ψυχών (soul mates)! Δεν το αποκλείω, άλλωστε το αίσθημα της οικειότητας και της μη λεκτικής επικοινωνίας είναι η κυριότερη ένδειξη τέτοιων καταστάσεων. Αλλά , γενικά είμαι κατά της λογικής να βάζουμε «ταμπέλες» … Είμαστε όλοι άνθρωποι και κάθε τι που ζει ο καθένας μας είναι διαφορετικό και μοναδικό.

Πλέον αυτό που με ενδιαφέρει είναι η έρευνα αυτού του δεσμού σε βάθος χρόνου. τι γίνεται… Αν και θαρρώ ότι δεν χάνεται, εννοώ συνεχίζει να υπάρχει σαν ξεχωριστή οντότητα στο χρόνο. Είναι ένας δεσμός γεμάτος ενέργεια και η ενέργεια ούτε χάνεται ούτε δημιουργείται εκ του μηδενός (βλ. Δημόκριτος!). Έτσι, μένει αφενός ως ανάμνηση στα εμπλεκόμενα άτομα και πιθανότατα ακόμα και με την διακοπή της επαφής η υποσυνείδητη επικοινωνία να μην πάψει. Αφετέρου, θεωρείται δύσκολο τα άτομα να σταματήσουν να ενδιαφέρονται παντελώς το ένα για το άλλο.

Παράξενη εμπειρία λοιπόν, αν την δείτε να σας πλησιάζει αδράξτε την ευκαιρία να την απολαύσετε! Αν επιθυμείται να μοιραστείτε μαζί μας δικές σας παρόμοιες καταστάσεις πολύ θα το χαρούμε, και για μελέτη για να τις χρησιμοποιήσουμε σαν παράδειγμα σε επόμενα άρθρα!

ΚΑΛΗ ΑΡΧΗ ΣΕ Ο,ΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΝΕΤΕ!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)