Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Τα όνειρα μας πεθαίνουν



Τα όνειρά μας πεθαίνουν…
Όπως λέει και το τραγούδι «είναι στιγμές που η αλήθεια μοιάζει ψέμα, είναι στιγμές που δεν μπορώ χωρίς εσένα, είναι στιγμές που σε ζητώ απεγνωσμένα, είναι στιγμές. . . »
Η ζωή μας λοιπόν είναι στιγμές…ατέλειωτες…ευτυχισμένες ή όχι, μοναχικές ή επαφής, προβλεπόμενες ή απρόσμενες…μα όλες είναι μοναδικές και δυνατές…
Από την άλλη υπάρχουν και οι στιγμές που δεν ζήσαμε ποτέ και αυτές που ονειρευόμαστε να ζήσουμε. Ειδικά αυτές τις δεύτερες, οι οποίες θα μας απασχολήσουν και απόψε, θεωρώ είναι οι πιο παράξενες, οι πιο ανυπότακτες.
Πηγάζουν από τον νου που ενώνεται με το βαθύ συναίσθημα και η φαντασία μας δημιουργεί ονειρικές εικόνες…Εικόνες που πολλές φορές δεν ξεχνάμε ποτέ…Ποιος, άλλωστε, δεν θυμάται τα όνειρα που έκανε μικρός, τα ταξίδια που δεν πρόλαβε, τον έρωτα που έχασε. Και πόσοι αρνούνται ότι κάθε μέρα το μυαλουδάκι τους φτιάχνει εικόνες που ελπίζουν να ζήσουν;!
Τελικά, ζούμε σε ένα κόσμο που το όνειρο είναι ΑΠΟΝ, η ελευθερία του μυαλού, η φυγή από την ασχήμια και την ρουτίνα, ο μοναδικός τρόπος να υπερκαλύψουμε την κενότητα μας με όσα δεν καταφέραμε ποτέ χάνεται στον αχό της πόλης και στο μίσος των ανθρώπων.

Ξέρεις κάτι αγαπητέ αναγνώστη…ΚΑΛΥΤΕΡΑ να υπάρχουν στιγμές που ονειρεύεσαι να ζήσεις…αυτές σου δίνουν κουράγιο, δύναμη, ώθηση να προσπαθήσεις… Σε βοηθούν να δείχνεις κατανόηση και αγάπη στον συνάνθρωπο, καθώς και εκείνος πάνω κάτω τα ίδια συναισθήματα έχει. Κάτω από το κοινωνικό, ψυχρό μας προσωπείο όλοι είμαστε ψυχές που έχουμε ανάγκες που πεισματικά αρνούμαστε να εκδηλώσουμε. Δεν θέλουμε να είμαστε ευάλωτοι, «εύκολοι στόχοι»…Αλλά τι με αυτό… στο τέλος μένουμε κενοί και μόνοι και τότε λέμε…"είναι στιγμές"…καθώς γεμίζουμε το μυαλό μας με εικόνες από το παρελθόν…

Η ζωή είναι στο όνειρο και το όνειρο ανήκει στο μέλλον… Μη φοβάσαι αν θα χάσεις, να κυνηγάς το άφταστο, το μακρινό, το ακατόρθωτο…Είτε θα είσαι ένας γραφικός φευγάτος νομάς, είτε ένα ευτυχισμένο πλάσμα, και αυτό αρκεί…Όπως λένε «αξίζει να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει!»

Σκέψου τις στιγμές, λοιπόν, που πέρασες όμορφα και αφέσου στα μονοπάτια του μυαλού…σε ένα ταξίδι ψυχής για να βρεις τον εαυτό σου! Μην αφήσεις ποτέ κανέναν να σκοτώσει τα όνειρά σου…ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΣΤΙΓΜΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΕΦΤΕΣΑΙ ΑΥΡΙΟ !
Ονειρέψου
Ζήσε
Γίνε άνθρωπος σωστός


(ΥΓ. Οποιαδήποτε με ομοιότητα με πρόσωπα, καταστάσεις και ό,τι άλλο ΔΕΝ είναι συμπτωματική…)

4 σχόλια:

  1. καλησπερα
    τιποτα δε πεθαινει απο μονο του μονο εμεις μπορουμε να το θανατωσουμε
    τα ονειρα για ενα καλυτερο αυριο και η ελπιδα μας κρατανε ζωντανους
    να κοιταμε εκει που θελουμε να παμε αλλιως θα παμε εκει που κοιταμε
    LADY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλησπέρα κι σε σένα αγαπητή μου LADY...πάντα τόσο μα τόσο συνειδητοποημένη και ευαίσθητη!μ Πράγματι η δύναμη είναι μόνο στα δικά μας χέρια! είναι μέσα μας και υποχρέωσή μας να πολεμάμε κι ποτέ να μην το βάζουμε κατω. πρέπει να είμαστε ρεαλιστές με το παρόν, αλλά αισιόδοξοι για το μέλλον!

      Διαγραφή
  2. σ ευχαριστω για τα καλα σου λογια
    εχω και μια "Α" ηλικια οποτε εχω ψαξει λιιιιιιιιιιγο παραπανω τα πραγματα
    εσυ παντως για την ηλικια σου μου κανει εντυπωση η σκεψη σου και η γραφη σου
    LADY

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Παρακαλω, δεν κανει τιποτα, την αληθεια λεω!
      Ε όχι και μία Α ηλικια!!! α πα πα όλοι νέοι είμαστε!!! χαχαχαχα :)
      Να σαι καλά, εκτιμώ βαθιά τα λόγια σου, σε ευχαριστώ πολυ ! και χαίρομαι για την επικοινωνία και το ενδιαφέρον!

      Διαγραφή

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)