Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Η Αγάπη διεκδικείται, δεν παρέχεται




Και για να εκδηλώσουμε και την σκυλίσια πλευρά μας . . .  Καρράς φίλοι μου! Η αγάπη διεκδικείται δεν παρέχεται. . . Ωραία φράση, με νόημα! Σίγουρα η αγάπη είναι ένα μοναδικό συναίσθημα και κυρίως αυτόβουλο. Δεν το κατευθύνεις και δεν το ελέγχεις. Δεν μπορείς να αγαπήσεις κατά παραγγελία κάποιον, ούτε έτσι απλά να σταματήσεις να τον αγαπάς. 


Τον απόλυτο έλεγχο της αγάπης τον έχει ο αποδέκτης της. Ναι, αυτός μπορεί και να την γεννήσει στην ψυχή σου, αλλά και να στην σκοτώσει. Αν ο έρωτας είναι σαν ένα φυτό που θέλει καθημερινή φροντίδα για να το έχεις και να είναι ανθισμένο (ποτέ δεν μου φτουράνε τα λουλούδια, ούτε καν οι κάκτοι!!!), τότε προσωπικά φαντάζομαι την αγάπη σαν έναν ακροβάτη! (αλλά ούτε με την ισορροπία το πολυέχω. . . χαχαχα)

Έναν τέλειο, αριστοτέχνη, ριψοκίνδυνο ακροβάτη, γεμάτο χαρά και αυτοπεποίθηση γι' αυτό που κάνει. Ο ίδιος βαδίζει στο λεπτό, διάφανο σκοινί της ζωής. Οι διάφορες συγκυρίες και αρνητικές καταστάσεις ταλανίζουν το σκοινί. Από κάτω είναι το χάος και στα άκρα ο παράδεισος. Το πάχος του σκοινιού μεταβάλλεται και εξαρτάται απόλυτα από τα θετικά γεγονότα,  την συμπεριφορά και την δοτικότητα του αποδέκτη της αγάπης. Όσο πιο πολύ ενδιαφέρον, στοργή και φροντίδα δείχνει ο "αποδέκτης" τόσο πιο παχύ και δυνατό είναι το σκοινί! Άρα, τόσο πιο εύκολο η αγάπη να αντέξει όλες τις ταλαντεύσεις και να μην χαθεί στο χάος, αλλά να αγγίξει την τελειότητα.

Αυτός που αγαπά, όπως και ο ακροβάτης, νιώθει ευτυχία, δεν φοβάται, ρισκάρει και είναι γεμάτος σιγουριά. Θέλει να φτάσει στον "παράδεισο" κι ας πρέπει να περάσει ξυστά από το χάος. Κινείται με απόλυτη ακρίβεια και ευελιξία. Ακόμη και ανάμεσα στα δύσκολα ή στα χειρότερα, εκείνος αντέχει! 

Όλα εξαρτώνται, όμως από το σκοινί. . .  Ο φόβος δεν είναι μήπως ο ακροβάτης παραπατήσει και και πέσει. Αυτός που αγαπά ξέρει να διορθώνει τα λάθη του ότι και αν του κοστίσει! 
Ο φόβος είναι μήπως το σκοινί λεπτύνει τόσο, που κοπεί από μόνο του, ή μάλλον εξ αιτίας της αδιάφορης συμπεριφοράς του "αποδέκτη"! Τότε είναι που ο ακροβάτης σκοτώνεται μαζί με την αγάπη του!

Οπότε, αν ο "αποδέκτης" της αγάπης δεν σέβεται και δεν εκτιμά αυτό το "δώρο", καταλήγει να ξεριζώνει την καρδιά του ακροβάτη μας! Και είναι άκρως ειρωνικό. . . Εκεί που ακροβάτης διακινδυνεύει να πατήσει σε ένα λεπτό σκοινί για κάποιον, έρχεται αυτός ο ίδιος κάποιος και το κόβει. 

Επομένως, να μην γίνετε ποτέ ακροβάτες για κάποιον που δεν έχει κάνει το σκοινί ασφαλές σαν ασφαλτοστρωμένο δρόμο! Καλύτερα η αγάπη να διεκδικείται, γιατί όταν παρέχεται σου λένε ευχαριστούμε δεν θα πάρουμε!!!
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)