Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Φτιάξε τα δικά σου fortune cookies



























Καλά μου αναγνωστάκια γεια σας και πάλι…. Όσο περνάει ο καιρός τόσο σε πιο φθινοπωρινό «μουντ» είμαστε…. Λοιπόν που λέτε εχθές μετά από πολύ καιρό έφαγα κινέζικο (για την ακρίβεια έσκασα στο φαί … χιχιχι) και στο τέλος πήρα και το καθιερωμένο fortune cookie μου…

Και σκέφτηκα ότι θα ήταν πολύ καλή και πρωτότυπη ιδέα να γινόταν ένα μίνι πάρτυ με κινέζικο φαγητό special προβλέψεις, δια χειρός μάγειρα! Για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να μάθω να μαγειρεύω (ΑΚΥΡΟ!!!) και να βρω τις συνταγές που θα φτιάξω… Αλλά όσο και αν έψαξα δεν βρήκα συνταγή για τα χαριτωμένα μπισκοτάκια. Έτσι, σήμερα θα γράψω εδώ την συνταγή (την οποία έκλεψα από ένα μαγεμένο δράκο που βγάζει φωτιές και την μετέφρασα ολομόναχη…) για να φτιάξετε και εσείς (εντάξει δεν την έκλεψα…αλλα την μετέφρασα…από τα Αγγλικά όμως…. κάτι είναι και αυτό!)…
Πάμε ή αλλιώς 大家去 (τα-τζα-σι) [=πάμε]
Υλικά:
© 2 αυγά
© μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
© μισό κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα αμυγδάλου
© 3 κουτάλια της σούπας ηλιέλαιο
© 8 κουτάλια της σούπας λευκό αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
© 1 και μισό κουταλάκι του γλυκού corn flour
© ένα τέταρτο του κουταλιού του γλυκού αλάτι
© 8 κουτάλια της σούπας ζάχαρη
© 4 κουτάλια της σούπας νερό
Παρασκευή:
o Ξεχωρίστε τα αυγά, καθώς θα χρησιμοποιήσουμε μόνο το ασπράδι τους στην συνταγή (το υπόλοιπο μην το πετάτε, βρείτε άλλη συνταγή που θα το χρησιμοποιήσετε …!). Βάλτε το ασπράδι σε ένα μπολ και χτυπήστε το καλά με την ειδική κουτάλα που κάνετε και την ομελέτα. Στη συνέχεια προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, το εκχύλισμα αμυγδάλου, το ηλιέλαιο μέχρι το μέιγμα να γίνει αφρώδες.
o Τοποθετήστε το αλεύρι, το corn flour, το αλάτι και τη ζάχαρη σε ένα άλλο μπολ και χύστε μέσα και το νεράκι! Αν έχετε χρησιμοποιήστε μίξερ χειρός για να ενώσετε τα παραπάνω υλικά και να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
o Έπειτα βάλετε το όλο μείγμα του αυγού μέσα στο μείγμα με το αλεύρι…Προσοχή, αυτό το κάνετε σιγά – σιγά, ενώ παράλληλα το χτυπάτε με το μίξερ χειρός, το καλό ανακάτεμα είναι πολύ σημαντικό.
o Με ένα κουταλάκι πάρτε λίγο από το μείγμα και κάντε μικρούς κύκλους σε ένα ταψάκι, με αρκετή ανοχή στον κάθε ένα (υπάρχει ειδικό σκεύος για να γίνουν τέλεια αλλά είναι περιττό να το αγοράσετε για μία φορά!). Καλό θα είναι να έχετε αλείψει πρώτα το ταψί με ελάχιστο βούτορο για να μην κολλήσουν τα καημένα!!! Στη συνέχεια ψήνεται σε δυνατή φωτιά για 10-15 λεπτά ή μέχρι να γίνουν χρυσο-καφέ οι άκρες του μπισκότου.
o Μετά παίρνετε τα «πιτάκια» με μια σπάτουλα τα κρατάτε στο χέρι σας και τοποθετείτε κεντρικά το χαρτάκι με το χρησμό που ήδη έχετε φροντίσει να γράψετε (για ιδέες μην ανατρέξετε σε site δεν υπάρχει τίποτα ιδιαίτερο…καλύτερα σκεφτείτε κάτι μόνοι σας … πιο πολύ αξία θα έχει!). Διπλώνετε στη μέση το «πιτάκι» και μετά διπλώνετε και τις άκρες από το ημικύκλιο! Το αφήνετε να κρυώσει και ΕΤΟΙΜΟ!!!!
Εντυπωσιάστε φίλους και συγγενείς και κάντε τους χαρούμενους με τις προβλέψεις σας… Καλή επιτυχία!!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)