Τρίτη 7 Αυγούστου 2012

Το καλοκαιράκι


Σας χρωστάω ή δεν σας χρωστάω ένα καλό καλοκαίρι?!!? Σας το χρωστάω! Μαζί με πολλές πολλές ευχές! Όπως πάντα έφυγα φουριόζα κι μου διέφυγαν μερικές λεπτομέρειες! Αλλά τώρα που κάνω ολιγόλεπτο διάλειμμα από το πέρα δώθε (είναι γλυκιά η κούραση το καλοκαίρι όπως και να το κάνεις!) σας θυμήθηκα!



Κατ αρχάς μ αρέσει που λέω τώρα καλό καλοκαίρι, γιατί έχω ήδη πάρει γερή γεύση από το φετινό καλοκαίρι και και μπορώ να πω και μια κουβέντα παρά πάνω! Αλλά από την άλλη ξέρω ότι θα κάνω κι άλλα οπότε δεν μελαγχολώ!


Είναι λοιπόν, ένα ζεστό, όμορφο και κάπως διαφορετικό καλοκαίρι. Γενικά το 12 είναι παράξενη χρονιά! Θα έλεγα ότι αυτό το καλοκαίρι τα έχει όλα...και όταν λέω όλα εννοώ ΟΛΑ! Έκανα για πρώτη φορά μπάνιο τέλος Απρίλη, έπαθα ήπια γαστρεντερίτιδα εν μέσω διακοπών Ιούλιο μήνα, χάρηκα τις εκπτώσεις (δηλαδή έκανα ΠΑΛΙ υπερβολές!), αποφάσισα διακοπές την τελευταία στιγμή (κι εννοώ μερικές ώρες πριν την αναχώρηση), την έκανα από μέρος διακοπών (μετά από τρικούβερτο τσακωμό για... θέμα που είχα δίκιο! πράγμα που ενισχύει την αντιπάθειά μου για τα νησιά από "Κ" αλλά αυξάνει και τις αναπάντητες στο κινητό μου!), έσκισα στην εξεταστική (εεε του ***)και η ιστορία γράφεται ακόμα...


Η αλήθεια είναι ότι ο Σεπτέμβρης είναι κοντά, όπως και όλοι στόχοι για την νέα σεζόν! Αλλά δεν με ενδιαφέρει καθόλου άλλωστε Σεπτέμβρη λέω, από Οκτώβρη να με λογαριάζετε! (Ουφ τα σκέφτηκα και κουράστηκα, ας τα θάψω πάλι βαθιά στο υποσυνείδητο μαζί με πολλά άλλα!)


Τα μαθήματα που πήρα έως τώρα:

1) Όχι φαγητό από ακυρούμπα ταβερνάκι στη μέση του πουθενά, πιστέψτε με το γεγονός ότι το ανακαλύψατε εσείς δεν σημαίνει ότι το ξέρουν κι άλλοι... ΜΑΚΡΙΑ! Και κατά πάσα πιθανότητα, δεν μοιάζει γραφικό, ΕΙΝΑΙ! 

2) Όχι διακοπές με αγόρι αν η σχέση σας δεν ξεπερνά τους 6 μήνες (πόσο μάλλον αν είναι πολλή μικρότερη)! Τουλάχιστον αν πάτε, διαλέξτε μέρος ΜΗ θαλασσινό! Άμα θες να φύγεις δεν είναι πάντα εύκολο να βρεις πλοίο και αναγκάζεσαι μετά να παίζεις κρυφτό σε μία χούφτα νησί (τρατζικ)! Και επιλέξτε κάτι φνηνό, μην κλαις τα λεφτά!  Και επίσης ενημερώστε τους δικούς σας πριν το κάνει ο (πρωην...) φιλος-συνταξιδιώτης. Γιατί τότε θα έχετε από την μία τις 2545 κλήσεις του λεγάμενου και τις 52 ώρες σερί κουβέντα με την μαμά σας, για να την πείσετε ότι είστε οκ (ο λάκης είπε ψέμματα ότι κάτι πάθατε...φτηνός αντιπερισπασμός...)


3) Προσοχή σε ποιους μιλάμε σε beach party, μεταφορικά μέσα κλπ, με κάποιο μαγικό τρόπο θα βρω γνωστό - γνωστού που θέλω να αποφύγω... ΕΛΕΟΣ! Απ όλο τον πλανήτη μου εφμανίζονται όσοι τους εξαφανίζομαι... Έχω την αίσθηση ότι κάποιος με εμπαίζει...


4) Όταν το αντιλιακό γράφει "για λάμψη και βαθύ μαύρισμα" εννοεί "με χρυσόσκονη και ηλιέλαιο για γαμώ τα καψίματα!" (ποτέ ξανά garnier) έχω και αποδείξεις!


5) Όταν πέφτει ένα αστέρι πρέπει να πάψω να κοιτάω μαγεμένη αλλά να συγχρονίζομαι να κάνω ευχή!(δεν κομπλάρω αλλού, στα αστέρια το παθαίνω?!) (και γενικά πρέπει να πάψω να χαζεύω σαν ούφο τα αστέρια, τον ουρανό κι αυτά και να χάνεται ο λογισμός μου...να πάψω τουλάχιστον όσο με  παρατηρεί κόσμος και κουνάει απαξιωτικά το κεφάλι επειδή τους γράφω!)


6) Μη πιστέψετε ΠΟΤΕ ότι κάποιο κουτσοχώρι σε ένα ποζερόνησο δύναται να έχει wi-fi ... Και ποζερόνησο και ψεύτες! (αλλά εβέβαια...μαντέψτε ΠΟΙΟΣ διάλεξε αυτό το ποζερόνησο για προορισμό διακοπών...γκρρρ) και μετά με λένε control freak που θέλω να αναλαμβάνω τα πάντα μόνη  μου...αμ κάτι ξέρω!


7) Κάθε εμπόδιο για καλό ... (κολλάει πάντα και παντού και μας βολεύει κιόλας)


8) Τα απρόσμενα είναι τα καλύτερα! Για την ακρίβεια το άριστο είναι να έχεις κάνει σχέδια, να είναι όλα κομπλέ και τελευταία στιγμή να τα πετάς όλα στη θάλασσα και να κάνεις αυτό που νιώθεις, γιατί μπορείς broοο (αλλά αν βαριέσαι μπορεί απλά να ακολουθήσεις το σχέδιο). Βέβαια προσοχή αν γενικά είσαι τύπος και υπογραμός (δεν είμαι! so don't care) στην υπόλοιπη ζωή σου, όλοι θα σου κρατήσουν κακία. Αν όχι ... join the club έχεις ελευθερία κινήσεων!


9) Όταν κοπανάμε μπουκαλάκι με μπύρα λέγοντας στην υγεία μας, προσέχουμε πόσο ενθουσιασμό έχουμε ... δεν κοπανάμε βιτρίνες στο Κολωνάκι με καδρόνι ...  ένα έρημο μπυρόνι κρατάμε ΚΟΥΛ!


10)  (το καλό) Αν αποφασίσετε να παίξεται μπουγέλο με περιπτερόμπυρες (άλλη μία δική μου έξυπνη ιδέα για ψυχαγωγία), βεβαιωθείτε ότι το κουτάκι που κρατάτε-κουνάτε-για να πιστιλάτε α) είναι ανοιχτό β) δεν θα σας φύγει από το χέρι και θα πέσει σε κανενός το κεφάλι (ΠΟΝΑΕΙ...έτσι μου είπε δηλαδή ο αδερφός της κολλητής μου όταν του το πέταξα στο κεφάλι...)


Αχ μετά το ήπιο παραλήρημα που προφανώς οφείλετε σε ηλίαση (γαμώ το ποζερόνησο...), λέω να σας αφήσω με τις καλύτερες εντυπώσεις από ένα καλοκαίρι που έχει ανοιχτά φτερά και πετάει αγέρωχο στους αιθέρες της νιότης (ότι να ναι όμως!) ... και να πάω να ολοκληρώσω κάτι τελευταία όνειρα που είχα για το φετινό καλοκαιράκι ( Το καλοκαιράκι στην ακρογιαλιά,  μέσα στο νεράκι πλέουμε αγκαλιά. Πέφτει το βραδάκι, πιάνει η δροσιά, δως μου ένα φιλάκι και έλα πιο κοντά.)



Εύχομαι ολόψυχα σε όλες και όλους ανεξαιρέτως, να έχετε ένα όμορφο καλοκαίρι, γιατί σας  αξίζει. Να νιώσετε ότι ποθείτε. Να βρείτε άτομα άξια και ονειρεμένα να σας πλαισιώνουν. Να βιώσετε αμέτρητες ευτυχισμένες στιγμές. Να ερωτευτείτε. Να ηρεμήσετε. Να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας. Να θυμάστε ότι πρέπει. Να ξεχνάτε ότι πονάει (κάπου εδώ αδυνατώ να εφαρμόσω τις ευχές που σας δίνω...) Και φυσικά να αγαπήσετε και να αγαπηθείτε (όπως λέει και το άσμα the greatest thing, you'll ever learn, is just to love, and be loved in return!). 


Και για τους φανατικούς αναγνώστες και μόνο...(αν υπάρχουν χαχαχα) Θέλω αυτό το καλοκαίρι, να φέρει ωριμότητα, δύναμη και ψυχική ηρεμία, να νιώθουμε όλοι μας ευχαριστημένοι με τις επιλογές, τις πράξεις και τις προσπάθειές μας.  


Καλή τύχη . . .  Και καλά μας ταξίδια (τα-ξύδια λολ)

ΥΓ.1 Είμαι μικρή και αδύναμη, μικροπρεπής και άπειρη, απερίσκεπτη και τυφλή, αλλά κάποτε θα κάνω το σωστό ... ίσως σε ένα καινούριο κόσμο (χαραγμένο σε μία πέτρα στο ποζερονησο, δημιουργός...μάλλον άγνωστη . . . )

ΥΓ.2 Το πιστεύεις ότι αυτό το τραγούδι το άκουσα βράδυ σε κλάμπακι-τύπου ... κι έλιωσα... και κάνει ο wanna -be dj "αφιερωμένο" (σε μία ξανθιά πίσω από την μπάρα) .... και πάει, παίρνει η τύπισσα το μικρόφωνο και λέει "όσα δε φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια" (γάτα η κυρία! ρόμπα ο κυριούλης), ΜΕΓΑΛΕΣ ΣΤΙΓΜΕΣ σου λεω.... χαχαχαχα

ΥΓ.3 και δεν περίμενα να το πω αλλα η συναυλία Παπακωσταντίνου - Κίτρινα ποδήλατα .... Τα σπάσε ... ΑΠΛΑ πιο ειδυλλιακό από ένα ολόκληρο νησί δικό σου και φουλ μουσική ... δεν έχει! ελπίζω να έρθουν και του χρόνου!

ΥΓ.4 Σύντομα κι άλλο κειμενάκι ... Μείνετε συντονισμένοι αδέρφια μου (αλήτες, πουλιά, τίγρεις, φάλαινες και όλα τα αξιαγάπητα)



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Ένα σχολιάκι θα μας έκανε καλύτερους! Και αν δεν σας κάνει κόπο βάλτε και ένα ονοματάκι ή κάποιο ψευδώνυμο! Μου αρέσει να ξέρω σε ποιους απευθύνομαι και δίνει ένα πιο προσωπικό τόνο! :) :) :)